Super slevy 🔥 Akce trvá pouze do 05.05.2024!

Abstraktní obrazy do domácnosti

Abstraktní malba vznikla jako všechno jiné, potřebou vzniku něčeho nového. V každé dekádě umění odráželo společensko-politickou situaci a vyvíjelo se s dostupnými technologiemi. Od monolitů až po interaktivní instalace, výtvarníci pracovali s čím se dalo. Stále dokola opakované figurální kresby, krajinky, zátiší a pod. začaly být nezajímavé, a proto se našel nový, zajímavý a čerstvý postup zobrazování reality - nereálné.

 

Abstraktní obraz

 

Tak jako známe dokonalost vyjádření reality v konkrétních směrech umění, tak dokonale se podařilo nereálné ztvárnit realitu některým umělcům i při abstraktní malbě. Ta zachycuje pravý život a rytmus života v nejčistší formě. Jednoduché, ale také složité, ostré ale i skryté, jednoznačně symbolické tahy štětcem - to vše nám umí říct mnohem víc než pohled na krajinu.

Abstrakce dává naší mysli svobodu, jakou nenajdeme v žádném jiném umění, snad jen v hudbě. Je známo, že autor první abstraktní malby, ruský umělec Kandiskij se při tvorbě nechal inspirovat hudbou.

 

5 dílný abstraktní obraz

 

Nápad vyjadřovat svůj svět skrz abstrakci, vysvětluje v následující větě: "Umělec, kterému nejde o zobrazení skutečnosti, být na výsost umělecký, ale o to, aby vyjádřil svůj vnitřní svět, musí s určitou závistí dívat na to, s jakou přirozeností a samozřejmostí se daří naplnit tento cíl tomu najnehmotnejšiemu ze všech umění - hudbě."

Moderní interiér si žádá moderní výzdobu. Jste zastáncem moderního umění a rádi v něm hledáte skrytý význam? Proto pokud hledáte vhodné bytové doplňky do vašeho pečlivě zařízeného interiéru, ale stále jste nenašli, něco co přesně sedne vašemu vkusu, buďte otevřený modernímu umění. Projděte si naši nabídku abstraktních obrazů na stěnu vhodných do domácnosti.

Obrazy se krásně vyjímají na zdi, prostor působí neobyčejnou novodobou impresí. Sytost barev, kvalita provedení a krása celkového dojmu zaujme vás, ale i vašich nejbližších.

Zdroj fotografií: Gario.cz