Super slevy 🔥 Akce trvá pouze do 05.05.2024!

Barva roku 2023 - Jaká je ta top?

Barvy jsou součástí našeho každodenního života a ovlivňují naši emocionální odezvu a smysl pro estetiku. Každý rok odborníci a designéři vybírají barvu roku, která má symbolizovat určitý trend, popřípadě náladu.

 

Pro rok 2023 byla zvolenou barvou roku "Aurora Sunrise". Tato barva je kombinací jemných odstínů oranžové a růžové barvy, které evokují pocit tepla a pozitivní energie. Barva je inspirována východem slunce nad arktickými ledovci, který vytváří jedinečný a velkolepý zážitek.

 

Barva Aurora Sunrise

 

Barva Aurora Sunrise je velmi univerzální a může být použita v různých projektech. Tato barva je vhodná jak pro exteriér, tak pro interiér, a proto je ideální pro domácnosti, kanceláře a veřejné prostory. Barva se také hodí pro módní a kosmetický průmysl, jelikož je jemná, ale zároveň dostatečně výrazná.

V interiéru může barva Aurora Sunrise sloužit jako doplňkový prvek. Můžete ji použít k malování stěn nebo k výběru nábytku či dekorativních doplňků, jako jsou obrazy, tapety na zeď a paravány. Může také sloužit jako barva pro jednu z místností, například ložnici nebo koupelnu, neboť vytváří jemnou a uvolněnou atmosféru, která je vhodná pro odpočinek a relaxaci.

V exteriérech může sloužit jako barva pro dům nebo zahradu. Může být použita k malování fasád nebo na různé doplňky, jako jsou květináče či jiné zahradní dekorace. Barva vytváří pocit tepla a pozitivní energie, která může zlepšit náladu i v těch nejchladnějších zimních dnech.

V módě může barva Aurora Sunrise sloužit jako barva oblečení a módních doplňků. Je vhodná pro jarní i letní sezónu a může být použita pro šaty, topy, sukně a jiné kousky. Barva může být také použita na rtěnku či oční stíny, které vytvářejí jemný a romantický vzhled.

 

Nádherný východ slunce

 

Aurora Sunrise navazuje na předchozí barvy roku, které měly také inspirovat určitý trend nebo náladu. V minulých letech jsme viděli barvy jako Classic Blue, Living Coral a Greenery, které symbolizovaly živočišnost, stabilitu a přírodní prostředí

Barva Aurora Sunrise ovšem přichází v době, kdy se už svět pomalu dostal z globální pandemie a zotavuje se z vlivu izolace a nejistoty. Symbolizuje pozitivní energii a naději, které jsou potřebné k tomu, abychom se vrátili k normálnímu a plnohodnotnému životu.

Tato barva je také spojena s ekologickým a udržitelným rozvojem, jelikož velké společnosti a designéři se stále více a více zaměřují na používání přírodních materiálů a barev. Aurora Sunrise je jemná a přírodní, což ji činí ideální pro projekty, které obsahují udržitelnost a ohleduplnost k přírodě.

Výběr barvy roku má vliv na celkový design a kulturu. Jsou často patrné v módě, interiérovém designu, kosmetice, grafice a jiných oblastech. Jsou také často používány v marketingu a reklamních kampaních, neboť mohou evokovat určité nálady a emoce.

Výběr barvy roku je tedy poměrně důležitým rozhodnutím, které ovlivňuje způsob, jak vidíme svět a jak se k němu chováme. Barva Aurora Sunrise přichází v době, kdy potřebujeme naději a pozitivní energii, a proto je ideální barvou roku 2023.

Zdroj fotografií: Pexels.com