Super slevy 🔥 Akce trvá pouze do 05.05.2024!

Jak pověsit obraz na zeď bez vrtání do zdi

V předchozím článku "5 jednoduchých způsobů jak pověsit obraz na zeď" jsme si rozebrali několik způsobů, jak pověsit obraz na zeď. Mnoho lidí se však při věšení obrazů na stěny obává vrtání děr do stěn, zvláště jsou-li v pronajatém bytě nebo domě. Existuje několik způsobů, jak pověsit obraz bez vrtání děr do zdi.

 

1. Použijte samolepící háčky

Samolepící háčky jsou perfektním způsobem, jak pověsit obraz bez vrtání děr do zdi. Stačí je jednoduše nalepit na zeď právě tam, kde chcete obraz zavěsit. Tento způsob je jednoduchý, rychlý a nepoškozuje zeď. Nicméně, pokud máte velmi těžký a velký obraz, bude zapotřebí použít větší množství samolepících háčků, abyste zajistili stabilitu jeho zavěšení.

 

2. Použijte oboustrannou lepicí pásku nebo montážní lepidlo

Pokud nechcete spoléhat na samolepící háčky, můžete použít i oboustrannou lepicí pásku, kterou můžete najít téměř v každém obchodě. Stačí ji nalepit na zadní stranu a poté obraz přilepit na zeď. Tento způsob je vhodný pro malé obrazy, protože pokud je obraz příliš velký a těžký, může se stát, že se lepicí páska po čase uvolní.

Alternativou může být i montážní lepidlo jinak nazývané také tekutý hřebík.

 

Nalepený obraz na zdi

 

3. Použijte provázek, silon nebo lano

Provázek může být dalším způsobem, jak pověsit obraz bez vrtání děr do zdi. Stačí jej jednoduše upevnit na obraz a přehodit například přes zavěšenou polici, případně nějaký výklenek ve zdi či lištu. Tento způsob je vhodný pro menší a lehčí obrazy. Může být poněkud náročnější a výsledek není vždy dokonalý.

 

4. Použijte malířský stojan

Malířský stojan je ideální pro ty, kteří vůbec nechtějí obraz věšet na zeď. Vyberete si vhodné místo, stojan jednoduše postavíte na rovný povrch a obraz na něj položíte. Tento způsob je vhodný pro střední obrazy.

 

Obraz na malířském stojanu

 

5. Použijte volný prostor

Obraz jednoduše položíte na nějaký volný prostor. Stačí najít vhodné místo, například na polici, komodě nebo na stolku a vytvoříte pěkný kontrast s ostatními doplňky. Tento způsob je vhodný pro menší a střední obrazy.

 

Položený obraz na volném místě

 

Je třeba si uvědomit, že každý z těchto způsobů má své výhody i nevýhody. Při výběru způsobu zavěšení nebo umístění obrazu byste měli zvážit jeho hmotnost a velikost, typ stěny, na kterou chcete obraz zavěsit, a váš vlastní komfort. Vždy byste měli dbát hlavně na to, aby byl váš obraz dobře a hlavně bezpečně umístěn.

Existuje mnoho způsobů, jak pověsit obraz bez vrtání děr do zdi. Samolepící háčky, oboustranné lepící pásky, provázky, malířské stojany na obraz či jednoduché položení, jsou jen některé z možností. Vyberte si ten, který nejlépe vyhovuje vašim potřebám a užijte si svůj vysněný obraz bez zbytečných děr ve vaší stěně.

Zdroj fotografií: Pexels.com, Gario.cz