Jarní výprodej s perfektními slevami 😍 Akce trvá pouze do 21.04.2024!

5 jednoduchých způsobů jak pověsit obraz na zeď

Chcete-li vylepšit vzhled vašeho domova nebo kanceláře, neváhejte a pověste si moderní obraz na zeď. Existuje několik praktických způsobů, jak pověsit obraz na zeď a v tomto článku se podíváme na některé z nich.

 

1. Použití zoubkovaných háčků

Klasické zoubkované háčky jsou nejjednodušší způsob, jak pověsit obraz na zeď. Jednoduše je stačí upevnit na zadní stranu obrazu a zavěsit na nějaký hřebík nebo šroub na stěně. Existují různé typy a velikosti zoubkovaných háčků, takže určitě najdete ten správný i pro vaši velikost obrazu. Tento způsob je vhodný jak pro malé, tak pro střední obrazy a velké obrazy.

 

Zoubkované háčky na obraz

 

2. Použití dřevěných latí

Dřevěné latě jsou další způsob, jak pověsit obraz na zeď. Pomocí nich můžete zavěsit těžké nebo velké obrazy. Latě by měly být stejně dlouhé jako samotný obraz a měly by být upevněny na zadní stranu. Potom můžete obraz pověsit na háčky, hřebíky nebo šroubky na zdi.

 

3. Použití závěsů a lan

Závěsy a lana jsou také velmi populární způsoby, jak pověsit obraz na zeď. Upevňují se na zadní stranu obrazu, který se pak zavěsí na háčky na stěně. Tento způsob se nejčastěji používá pro velké obrazy nebo mapy.

 

Provázky a lana na obraz

 

4. Použití samolepících háčků

Samolepící háčky jsou ideální pro ty, kteří nechtějí dělat díry do stěn. Stačí je jednoduše nalepit na zeď a zavěsit obraz. Jsou však vhodné pouze pro malé obrazy, protože nemusí být dostatečně pevné pro těžké obrazy. Alternativou může být také oboustranná lepicí páska s pevnějším permanentním lepidlem.

 

5. Použití háků do betonu

Háky do betonu jsou ideální pro těžké obrazy nebo na stěny, které nejsou dostatečně pevné pro jiné typy háčků. Háky do betonu se upevňují poměrně jednoduše a jsou schopny unést velké váhy.

 

Jak jste se mohli přesvědčit, tak v závislosti na vašich potřeb a preferencí, existuje několik způsobů, jak pověsit obraz na zeď. Nezáleží na tom jaký způsob si vyberete, ale důležité je ujistit se, že je obraz správně zavěšen a bezpečně upevněn. Před zavěšením obrazu proto vždy pečlivě zkontrolujte, zda je háček, lata, závěs, lano nebo hák správně upevněn a zda je stěna dostatečně pevná na zavěšení obrazu.

 

Zavěšený obraz na zdi

 

Pokud se nedokážete rozhodnout, jaký způsob zavěšení zvolit, můžete se poradit s odborníkem nebo se podívat na různé tutoriály na internetu. Výběr správného způsobu zavěšení závisí na hmotnosti a velikosti obrazu, materiálu stěny a osobních preferencí.

Kromě způsobu zavěšení je třeba také zvolit správnou výšku pro umístění obrazu. Obraz by měl být umístěn na úrovni očí, takže pokud jej zavěsíte na stěnu v místnosti, kde se nejčastěji sedí, musíte jej přizpůsobit výšce sezení. Výšku můžete přizpůsobit také podle vlastního uvážení a estetického cítění.

 

Shrnutí

Zavěšení obrazu na zeď může být jednoduché, ale i poměrně komplikované, v závislosti na váze, velikosti obrazu a materiálu stěny. Existuje několik způsobů, jak pověsit obraz na zeď, včetně použití háčků, dřevěných latí, závěsů a lan, samolepících háčků nebo háků do betonu. Důležité je vybrat způsob zavěšení tak, aby byl obraz správně, ale zejména bezpečně upevněn na stěně.

Zdroj fotografií: Pexels.com, Gario.cz