Super slevy 🔥 Akce trvá pouze do 05.05.2024!

Paraván - víc než jen praktický kus nábytku

Pokud nahlédnete do některých domácností, určitě natrefíte na nějaký druh paravánu. Paraván je jednoduchý kus nábytku, který dokáže výrazně ovlivnit funkčnost a vzhled místnosti. Kromě toho má i mnoho jiných výhod, které lidé možná ještě nevědí. V tomto článku se podíváme na to, jak můžete paraván využít v různých situacích a jak může ovlivnit vaši domácnost.

 

Paraván jako vynikající dekorační prvek

Možná jste si všimli, že paraván je momentálně častěji využíván jako dekorační prvek v místnostech. Může být opravdu stylovým doplňkem, který stejně jako například obraz nebo tapeta na zeď dokáže okamžitě změnit atmosféru v místnosti. S dostatečně vkusným designem může být paraván nejen praktický, ale také velmi dekorativní. Jsou k dispozici v různých stylech, jako například retro paravány, paravány s květinami, moderní paravány, minimalistické, ale také tradiční, rustikální či netradiční korkové paravány. Tímto způsobem se paraván dokáže přizpůsobit libovolnému designu místnosti a dodat jí zvláštní charakter.

 

Retro paraván s květinami

 

Paraván jako multifunkční nábytek

Kromě dekorativního záměru může paraván sloužit také jako praktický kousek nábytku. Paraván může oddělit prostor, čímž dosáhneme zvýšení soukromí v místnosti. Například může oddělit část ložnice od pracovního koutku nebo může sloužit k rozdělení libovolného prostoru na jednotlivé oddělené zóny. V některých případech může paraván dokonce sloužit jako police pro knihy nebo pro jiné dekorace.

 

Paraván jako ochranný prvek

V místnostech, kde je třeba chránit určité části před slunečním zářením nebo větrem, může být paraván skvělým pomocníkem. Může sloužit jako ochrana před prudkým větrem nebo slunečním zářením na balkoně, případně na terase. Tímto způsobem může paraván iv horších podmínkách zajistit pohodlné prostředí, aniž by se muselo hledat trvalé řešení.

 

Paraván s květinami

 

Paraván jako synonymum mobility

Další výhodou paravánu je jeho vysoká mobilita. Díky tomu, že je paraván relativně lehký a skladný, může být bez větších problémů přesouván z místnosti do místnosti nebo venku. To zajišťuje vysokou flexibilitu v případě změny jeho umístění nebo v případě potřeby ochrany vnějšího prostoru před sluncem a větrem.

 

Paraván jako prostor pro ukládání

V určitých případech může paravan sloužit i jako prostor pro ukládání. Některé paravány mají přihrádky nebo policové systémy, které umožňují skladování různých předmětů, jako jsou například hračky a knihy. Fungují také jako šatní prostory, kde si můžete uskladnit například spodní prádlo, nebo pověsit kabát. Tento druh paravánu je ideální pro menší byty nebo místnosti, kde je málo úložného prostoru.

 

Paraván jako ekonomické řešení

Paraván může být skvělým ekonomickým řešením pro ty, kteří hledají způsob, jak poměrně rychle změnit vzhled místnosti bez investice do nového nábytku nebo do větší bytové předělávky. Může okamžitě změnit vzhled místnosti a poskytnout nový charakter a styl, aniž byste museli investovat spoustu peněz.

 

Retro paraván s mapou

 

Závěr

Paraván může být vynikajícím doplňkem do každé domácnosti, který může sloužit jako dekorační prvek, multifunkční kus nábytku, ochrana před povětrnostními vlivy a rovněž jako úložný prostor. Existuje mnoho různých designů a stylů paravánů, které se mohou přizpůsobit jakémukoli interiéru, a proto určitě nebude problém najít ten správný paraván, který dokáže splnit vaše požadavky. Nebojte se experimentovat a objevte, jaký dopad může mít tento jednoduchý kus nábytku na vaši domácnost.

Zdroj fotografií: Gario.cz