Super slevy 🔥 Akce trvá pouze do 05.05.2024!

Malování podle čísel potěší a zabaví

Omalovánky si určitě pamatujete ještě z dětských dob. Kreativita nemá žádná věková omezení, a proto vám přinášíme malování podle čísel. Malování na plátno zvládne každý. Pokud pociťujete nostalgii za dětstvím, chcete pěstovat nový koníček, nebo si jednoduše chcete odpočinout, potom je malování podle čísel pro vás jako stvořené.

 

Malování na plátno s čísly

 

Malování podle čísel známe již z historie

Koncept malování podle čísel začíná v období renesance. Myšlenka pochází z vyučovacího systému Leonarda da Vinciho pro jeho učně. Později, v 50. letech minulého století se z toho stala oblíbená zábava nejen pro děti.

Malování podle čísel si představte jako klasickou omalovánku na plátně s očíslovanými políčky, kde každé číslo se rovná barvě, která se použije k vybarvení. Vytištěné motivy na plátně jsou dodávány spolu s barvami, štětci a barevnou předlohou. Barvy dodávané k obrazům, jsou akrylové. Je to neprůhledná barva, která výborně kryje a po zaschnutí je trvanlivá. Vaše umělecké dílo v podobě obrazu na zeď vám bude dělat radost dlouhá léta.

 

Malování na plátno podle čísel je pro každého

V nabídce jsou různé stupně náročnosti. Od malování pro děti, jednoduché obrazy pro dospělé až po náročnější obrazy pro pokročilé. Každé políčko na plátně má číslo, které odpovídá určité barvě. Vše, co musíte udělat, je vyplnit každé políčko požadovanou barvou, dokud se nevyplní všechna políčka a neobjeví se finální obrázek. Vyzkoušeli jsme to i my v Gario a výsledek nás opravdu překvapil.

 

Objevte množství benefitů, které malování podle čísel má

Kromě uměleckého procesu, který si můžete vychutnat, malování podle čísel prospívá vašemu duševnímu zdraví a stimuluje aktivitu mozku. Další benefitu jsou:

  1. Snižuje úroveň vašeho stresu a úzkosti - na chvíli se uvolněte, zapomeňte na vaše trápení a na okolní svět.
  2. Zlepšuje schopnost soustředit se - malování podle čísel vám umožňuje soustředit se ve velmi hluboké úrovni. Zapomeňte na hodiny a užívejte si to, co právě děláte. Zpočátku to může být náročné a vaše myšlenky budou odbíhat, ale časem zjistíte, že se dokážete jednodušeji soustředit jen na tuto jedinou aktivitu.
  3. Stimuluje pohyb a aktivitu mozku - takové malování pomůže zlepšit vaši koordinaci, schopnost pamatovat si a vytříbí vaši mysl prostřednictvím vizualizace. Podporuje kritické myšlení a jemnou motoriku.
  4. Budete více optimističtí - pokud děláte něco, co vás opravdu baví, přináší vám to do života pozitivitu a optimismus.
  5. Podporuje emocionální růst - malování je cesta sebeobjevování, zahloubíte se do sebe a můžete tak pochopit váš aktuální emocionální stav, nálady a pocity.

 

Tipy pro malování podle čísel

  • Malujte na jasně osvětleném místě.
  • Mějte po ruce lupu pro nejmenší políčka na plátně.
  • Začněte malováním nejmenších políček a postupně přejděte na ty největší.
  • Pokud je to možné, nechte každé natřené políčko úplně vyschnout (přibližně 10 - 15 minut v závislosti na tloušťce nanesené vrstvy) a teprve potom přejděte na další.
  • Před přechodem na jinou barvu nezapomeňte štětec důkladně umýt.
  • Barvu v kelímku před použitím promíchejte, pigmenty mohou být usazeny. Pomůže vám například i párátko.
  • Použijte dostatek barvy k překrytí čísel, ale ne příliš.
  • U každé barvy začněte uprostřed obrázku a postupujte směrem ven.
  • Zabraňte šmouhám tím, že začnete v horní části plátna, aby schnoucí barva zůstala nad vaší rukou.
  • Když kelímky s barvou nepoužíváte, zavřete je, abyste zabránili jejich vyschnutí.
  • Buďte trpěliví a nespěchejte.

 

Malování podle čísel je také dovednost, která se tréninkem zlepšuje. První obraz vám může trvat mnohem déle, než ty následující. Zlepšení si určitě všimnete – budete rychlejší a přesnější. Nenechte se odradit prvním pokusem, neřešte čas a ani to, pokud se občas netrefíte na políčko. Pouze si užívejte tvůrčí proces a relaxujte.

Vyzkoušejte malování podle čísel. Vyberte si motiv z naší pestré nabídky kde najdete například populární malování podle čísel se zvířaty nebo malování podle čísel s přírodou a krajinou a mnoho jiných. Objevte v sobě umělce ještě dnes.

Zdroj fotografií: Pexels.com