Jarní výprodej s perfektními slevami 😍 Akce trvá pouze do 21.04.2024!

Jaký obraz se hodí k vám domů

Obraz na zdi je jako třešnička na dortu při dekorování interiéru. Dokáže dodat atmosféru a propojí celou místnost. Vybrat vhodný obraz může být obtížný úkol. Pravidla pro výběr obrazu neexistují, ale pokud se neumíte rozhodnout, může vám pomoci náš průvodce.

 

Obraz na zeď vybírejte podle:

  • velikosti obrazu,
  • stylu u vás doma,
  • barvy,
  • pocitu.

 

Vhodná velikost obrazu

Důležitá věc, kterou je třeba mít při výběru obrazu na paměti, je velikost samotného díla a zároveň i velikost prostoru, který máte k zavěšení obrazu k dispozici. Před nákupem si tedy promyslete umístění obrazu, neboť to bude mít vliv na velikost, kterou hledáte.

Pokud jde o velikost obrazu, snažte se vyplnit přibližně dvě třetiny až tři čtvrtiny dostupného prostoru na stěně. Chcete-li zavěsit obraz nad kus nábytku, jako například gauč, čelo postele nebo komoda, najděte dílo o dvě třetiny až tři čtvrtiny menší než váš nábytek.

Gario tip: Nemusíte koupit jeden velký obraz, který vyplní vhodné místo. Zajímavé řešení může být také seskupení nebo koláž více plakátů v rámu různých velikostí.

 

6 dílný abstraktní obraz v rámu

 

Jaký je styl vašeho bydlení?

Nechte styl vašeho domova rozhodnout o obraze, který si vyberete. Moderní domácnosti mohou zaujmout černobílé obrazy nebo citáty, zatímco na chatu si vyberte obrazy s motivem přírody od abstraktních výtisků po uklidňující fotografie přírody nebo minimalistické, neutrální obrazy. V naší nabídce naleznete obraz, který vystihne váš domov.

 

Barevná škála je také důležitá při výběru obrazu

Další taktikou pro výběr nástěnného obrazu je najít obraz, který se hodí k barevnému schématu vašeho domova. Vyberte si jednu nebo dvě barvy, které se již v místnosti nacházejí, a nechte se jimi vést při výběru.

 

1 dílný obraz s lesem

 

Obraz by vás měl oslovit na první pohled

To byly všechno praktické věci. Naše rada na závěr zní: vyberte si obraz, který se vám líbí! Obraz na zdi by měl ve vás už na první pohled vyvolat pozitivní reakci a mělo by tomu tak být vždy, když se na obraz u sebe doma podíváte.

Vyberte si obraz z naší nabídky ještě dnes. Určitě zde naleznete kousek, který se vám bude líbit.

Gario tip: Rádi tvoříte? Vyrobte si originální bytovou dekoraci z licí epoxy pryskyřice, která se hodí třeba ke tvorbě obrazu napodobeniny moře a Geode Art.

Zdroj fotografií: Gario.cz