Super slevy 🔥 Akce trvá pouze do 05.05.2024!

Trend 2022: maximalismus a tapety

Dlouhá léta byl v módě minimalismus, jednoduchost, neutrální tóny a harmonie. Tento trend se postupně mění a interiérový design roku 2022 je plný barev, výrazných tvarů a doplňků. Více je víc. Tapety jsou jednoduché řešení, jak můžete do svého interiéru přinést maximalismus bez velké rekonstrukce.

 

Co představuje maximalismus v interiéru?

Když se řekne maximalismus, mnoho lidí si představí barokní vzory. Tento směr interiérového designu představuje mnohem více možností a my si myslíme, že se v něm najde každý.

Maximalizmus se vyznačuje kombinací různých stylů, popových i historických prvků, pestrobarevných akcentů a veselých doplňků. Chcete-li do svého bydlení přinést trochu maximalismu, nebojte se experimentovat, kombinovat různé vzory, materiály a barvy. Možná to zní trochu chaoticky, ale maximalismus vytváří veselé a útulné prostředí.

 

Fototapeta tropicke listy

 

Nudné stěny změní tapeta

Dlouhá léta byla trendem skandinávská estetika a minimalismus. Proto se ze stěn postupně vytratily barvy. Holé stěny však často vytvářejí sterilní atmosféru, zatímco obrazy, barvy a fototapety vdechují místnosti život. Jasné odstíny, barevné vzory a eklektické kontrasty dodají místnosti pozitivní energii.

Abyste vrátili svým stěnám veselost, nemusíte řešit velkou rekonstrukci a malování - vyřeší to za vás tapeta. V naší nabídce naleznete spoustu tapet a jejich motivy určitě převyšují vaši představivost. Ať už máte chuť na abstraktní geometrické tvary, pop art, motivační nápisy, přírodní motivy nebo krásná místa, vybere si opravdu každý.

 

5 dílný obraz s ruží

 

Vaše stěny pomůže oživit i dekorativní zrcadlo nebo obraz

Zejména v malé místnosti může velmi dobře fungovat kulaté zrcadlo s výrazným rámem nebo nadrozměrné zrcadlo. Obě dokážou opticky zvětšit prostor a zároveň působí jako zajímavá dekorace.

Když se bavíme o maximalismu, nemůžeme vynechat obrazy na zeď. Umění na stěnách je nedílnou součástí tohoto trendu. Doporučujeme vám kombinovat obrazy různých velikostí a barev. Vytvoříte tak zajímavou estetiku, která obohatí místnost.

Ne každý si však troufne na kombinování obrazů či jiných dekorací v prostoru. Dodat do svého interiéru trochu maximalismu zvládnete i jednodušší. Dekorativní fototapety na zeď jsou perfektním řešením pro velké i malé prostory. Oživí zeď v každé místnosti. Ať už hledáte veselé vzory do dětského pokoje, nebo příjemné barvy do obývacího pokoje, v naší nabídce si určitě vyberete.

 

Závěsy jako další prvek maximalismu

Maximalismus je o hře barev, vzorů a textur, proto jsou vhodným doplňkem i závěsy s výrazným designem. Dojem elegance a luxusu přinesou materiály jako samet či brokát. Namísto nenápadné kolejnicové garnýže můžete zvolit ozdobné dřevěné nebo kovové garnýže s nápaditými koncovkami.

Zdroj fotografií: Gario.cz