Květen, lásky čas a super slevy 😍 Akce trvá pouze do 26.05.2024!

Správná židle je u práce polovinou úspěchu. Jak vybrat tu nejlepší?

Trávíte-li většinu svého pracovního dne u počítače, pak víte, že to, na čem u práce sedíte, je klíčovým prvkem k produktivitě a celkovému pohodlí. Ergonomické židle mají spoustu vlastností, které mohou podporovat správné držení těla a minimalizovat celkovou únavu. Při výběru té správné právě pro vás a váš pracovní prostor je však důležité vzít v úvahu několik klíčových faktorů, kterým se budeme věnovat v tomto článku.

 

Nastavitelnost

Nastavitelnost je základním prvkem. Ideální židle by měla nabízet možnost nastavení výšky sedáku, opěrky pro záda a podpory pro krk. Některé mají také nastavitelné područky. Tyto prvky umožňují všem uživatelům přizpůsobit si ji přesně tak, aby co nejlépe odpovídala individuálním potřebám. Vybírat si můžete z několika různých modelů ergonomických židlí, které vám budou vyhovovat. Na trhu je jich opravdu velké množství a nemusíte se bát, že si nenajdete tu pravou.

 

Zádová opěrka

Jak jsme již zmínili výše, jedná se o opravdu důležitou část, která si zaslouží vlastní odstavec. Podpora bederní části páteře by měla být co nejlepší. Pomáhá vám totiž se správným držením těla a obzvláště pokud pracujete u počítače více hodin denně byste neměli tento prvek podcenit. Ušetříte si tak (nebo minimálně oddálíte) bolesti, které se v budoucnu dostaví.

 

Kancelarske kreslo

 

Sedák

Měl by být dostatečně polstrovaný, aby poskytoval pohodlí, ale zároveň by neměl být příliš měkký. Rovněž je třeba dbát na to, aby byl sedák dostatečně široký a hluboký, aby poskytoval dostatek místa

 

Vsaďte na kvalitní materiály

Materiály a konstrukce jsou dalším faktorem, který by neměl být přehlížen. Kvalitní ergonomická židle by měla mít odolné a snadno čistitelné materiály. V nabídce naleznete obvykle kancelářská křesla z pravé kůže, síťoviny nebo kombinované modely z textilie a síťoviny. Je lepší si v tomto případě připlatit za kvalitu, a to hned ze dvou důvodů. Jednak vám tato židle vydrží mnohem déle, a hlavně oproti těm levnějším kusům bude mít i lepší vliv na vaše zdraví a celkovou pohodu.

 

Nezapomínejte ani na vzhled

Vzhled je sice sekundární, ale stále důležitý prvek, zejména pokud je židle umístěna v otevřeném pracovním prostoru nebo domácí kanceláři. Celková atmosféra v místnosti navíc přispívá k tomu, jak se cítíte a může tak determinovat i vaše pracovní výkony a motivaci.
Vyberte si design, který se vám líbí a dobře zapadne. Ovšem ne na úkor ergonomických požadavků. Kromě toho obohaťte místnost také o další designové prvky, například obrazy do kanceláře či plakáty, květiny nebo jiné bytové doplňky.

 

Závěrem koukněte na recenze a hodnocení

Před zakoupením ergonomické židle si přečtěte recenze a hodnocení od ostatních uživatelů. Zpětná vazba od lidí, kteří již židli vlastní, může poskytnout užitečné informace o jejích skutečných vlastnostech a přínosech. Pokud ovšem hledáte kvalitní a uživateli ověřený obchod, pak tyto židle zakoupíte na Liftor.cz. Navíc vám zde mohou i v případě nejasností nebo otázek dobře poradit.

Zdroj foto: fizkes / Shutterstock.com