Super slevy 🔥 Akce trvá pouze do 05.05.2024!

Trendy obrazy do obýváku

Zařizujete si obývák? Chcete z něj vytvořit trendy prostor, který bude zároveň působit reprezentativně ale ne příliš strojeně, jako by tam ani nežili lidé? Moderní obrazy do obýváku sice celý obývák neudělají, ale dodají vašemu prostoru tu finální tečku, kterou každý prostor potřebuje. Současné trendy jsou více než kdykoliv předtím otevřené několika stylem. Prakticky neexistuje obraz, který by v kombinaci se stylovým zařízením nevytvořil přitažlivý celek. Proto je dnes tak nezbytné vhodně kombinovat.

 

Nábytek a obrazy

V minulosti byly mimořádně populární obývákové stěny, které pokrývaly jednu ze stěn obývacího pokoje, další zpravidla dominovalo okno, pak sedačka a někde mezi tím umístěn televizor. Prostor na umístění obrazů na zeď v obývacím pokoji byl tedy značně omezen. Jednoznančným trendem při zařizování obývacích pokojů dnes je, že se od obývacích stěn v socialistické podobě upouští. Televize je nejednou ukryta v nábytku, umístěna na praktickém TV stolku, nebo visí na stěně. Prostory současných obýváků jsou vzdušnější než kdysi a poskytují tak více prostoru pro moderní obrazy na zeď. Prostory současných obýváků jsou vzdušnější než kdysi a poskytují tak více prostoru pro moderní obrazy na zeď.

 

3 dílný obraz do obýváku

 

Jeden velký obraz nebo více malých?

V tomto směru nejsou jednoznačné trendy. Záleží jen na vás a vašem prostoru. Minimalistický moderní obývák vhodně doplní dominantní abstraktní obraz na zeď zatímco obývák s retro prvky nádherně podtrhne koláž složená z několika obrazů, různých velikostí a tvarů. Ať už sáhnete po kterékoliv z možností nebudete mimo trendů, pokud bude váš výběr korespondovat s ostatními prvky interiéru.

 

5 dílný obraz do obýváku

 

Bez rámu

Jedním z trendů, který se dá při výběru obrazů do obývacího pokoje pozorovat je to, že stále častěji při výběru obrazů saháme po obrazech bez rámů. Samozřejmě, pokud se rozhodnete doplnit obraz vhodně vybraným rámem, takový rám může ještě zdůraznit jedinečnost vašeho obrazu. No na rozdíl od minulosti, kdy bývalo rámování a zasklívání obrazů prakticky samozřejmostí, do našich obýváků stále častěji pronikají obrazy a plátna, které rámy nemají.

Zdroj fotografií: Gario.cz